E-consult – Huisartsenpraktijk Odijk – Odijk

Welkom op de website van Huisartsenpraktijk Odijk

E-consult

Vragen stellen

Met een e-consult kunt u ook online met medische vragen bij ons terecht. Maak hiervoor een account aan en stel uw vragen aan één van de artsen. Het betreft een persoonlijk account. Het is niet mogelijk om via uw eigen account een vraag te stellen voor iemand anders. De vraag komt namelijk rechtstreeks in uw persoonlijke dossier te staan. Maak voor bijvoorbeeld kinderen een eigen account aan. Dit moet met een ander emailadres gedaan worden. U ontvangt een berichtje als de arts of assistent uw vraag beantwoordt heeft. Wij streven ernaar het e-consult binnen 3 werkdagen te beantwoorden. De e-consulten die wij ontvangen worden eerst door de assistente gescreend, het kan dus zijn dat u antwoordt krijgt van één van onze assistenten.

Realiseert u zich dat het korte, eenvoudige vragen moeten betreffen. Het e-consult leent zich niet voor spoedsituaties of problemen waarbij lichamelijk onderzoek of een gesprek nodig is, bijvoorbeeld pijn op de borst, duizeligheid, somberheid of relatieproblemen. Ook vragen over nieuwe lichamelijke klachten zijn meestal niet geschikt voor een e-consult (vaak is namelijk lichamelijk onderzoek nodig). U kunt dan beter een afspraak maken op het spreekuur van uw huisarts.

Geschikte vragen en onderwerpen voor het e-consult zijn bijvoorbeeld:

  • Vragen over onderzoeksuitslagen, uitslagen van bloedonderzoek
  • Vragen over medicijnen, zoals bijwerkingen, wel/niet doorgaan, effecten
  • Vragen naar aanleiding van een eerder contact

Voordelen van een e-consult:

  • Vragen worden via een beveiligde verbinding verstuurd
  • Ook buiten openingstijden vragen stellen aan de praktijk
  • Online inzicht in de antwoorden van uw arts of de assistent

Uw vraag via een e-consult wordt net zo vertrouwelijk en zorgvuldig behandeld als via de telefoon of in de spreekkamer. De berichten worden niet via e-mail verzonden maar gaan alleen via een beveiligde internetverbinding. Dit is om te voorkomen dat uw medische gegevens voor anderen zichtbaar kunnen worden.

Let op! Een e-consult is niet bedoeld voor urgente zaken of levensbedreigende situaties. Indien u twijfelt over de ernst van uw klacht, neem dan altijd telefonisch contact op met één van de assistenten.

Telefoonnummer: 030-6563466  (praktijk),
Avond/nacht/weekend: 088-1309610 (HUISARTSENSPOEDPOST ZEIST)

 

Klik hier voor het stellen van een online medische vraag