Kosten aanvullend onderzoek – Huisartsenpraktijk Odijk – Odijk

Welkom op de website van Huisartsenpraktijk Odijk

Terug naar overzicht

Kosten aanvullend onderzoek

Huisartsenzorg valt onder de basiszorg en gaat niet af van uw eigen risico. U hoeft daarom niet te betalen voor een bezoek aan of van de huisarts, assistente en praktijkondersteuner.

Als uw huisarts extra onderzoek aanvraagt, zoals laboratoriumonderzoek (bloed, urine, ontlasting, weefsel, sommige uitstrijkjes) of een röntgenfoto, dan gaan de kosten eerst af van uw eigen risico.
Voor de tarieven van laboratoriumonderzoek kunt u kijken op www.saltro.nl

Ook medicijnen die de arts voorschrijft vallen onder uw eigen risico. Daarbij is het zo dat sommige medicijnen (bijv. maagmiddelen) helemaal niet meer vergoed worden; die moet u sowieso zelf betalen, of u uw eigen risico al heeft opgemaakt of niet.

Ook doorverwijzingen naar een specialist of andere zorgverlener (bijvoorbeeld de fysiotherapeut) komen ten laste van uw eigen risico. Zorgverzekeraars maken elk hun eigen afspraken met ziekenhuizen en soms zijn bepaalde behandelingen niet bij het ziekenhuis van uw keuze ingekocht. Of de kosten worden alleen vergoed indien u een bepaalde aanvullende verzekering heeft afgesloten. Hoe het precies in uw geval geregeld is, is geheel afhankelijk van uw zorgverzekering.

Informeer daarom bij uw zorgverzekeraar!

Publicatiedatum: 23-07-2021